Uutinen 2.4.2015

Luvassa hellettä, tulvia ja rajuilmaa - Urbaanin selviytymisen päivä 22.4.

Ilmatieteen laitos on mukana Urbaanin selviytymisen päivässä, joka järjestetään keskiviikkona 22.4. klo 12-18 Lasipalatsin aukiolla (Mannerheimintie 22) Helsingissä.

Urbaanin selviytymisen päivä tarjoaa yleisölle ilmaisen tapahtumapäivän, jossa kokemuksien ja toiminnallisuuden kautta annetaan tietoa sään ääri-ilmiöistä, niiden seurauksista ja niihin varautumisesta.

Tapahtumassa on sekä kokemuksellisia pisteitä, esimerkiksi myrsky- ja hellekontti että tietoiskuja ja opastusta ääri-ilmiöihin varautumiseen liittyen.  Ilmatieteen laitos esittelee tapahtumassa liikuteltavaa säähavaintolaitteistoa ja tulvapalveluita. Tarjoamme myös tietoa sään ääri-ilmiöiden esiintyvyydestä nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi kerromme varoitustemme tarjoamasta tiedosta, Ilmasto-opas-verkkosivustosta sekä säämallien hyödyistä kaupunkisuunnittelussa.

Urbaanin selviytymisen päivän tavoitteena on herättää keskustelua ilmastonmuutoksesta ja siihen sopeutumisesta. Tapahtuman toteuttamisesta vastaa Helsingin seudun ympäristöpalveluiden Ilmastoinfo. Ilmatieteen laitoksen lisäksi mukana ovat Helen (Helsingin Energia), Helsingin Etsintä- ja Pelastuskoirat, Helsingin kaupunki, Helsingin kaupungin Pelastuskoulu, Helsingin Pelastusliitto, Helsingin seudun liikenne, Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri, Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö, Suomen ympäristökeskus, Työterveyslaitos ja Uudenmaan Pelastusliitto.

Sosiaalisessa mediassa: #urbaaniselviytyminen