Uutinen 22.12.2014

Uutta meritietoa Ilmatieteen laitoksen sivuilla

Aiemmin Itämeriportaalissa ollutta meritietoa on liitetty osaksi verkkosivujamme.
Kuva: Jouni Vainio

Itämeri-viestintää verkossa uudistetaan vuodenvaihteessa. Yhteisesti ylläpidetyn Itämeriportaali-palvelun sisällöt liitetään osaksi Ilmatieteen laitoksen, Suomen ympäristökeskus SYKEn, ja ympäristöministeriön muita verkkopalveluita. Nykymuotoinen Itämeriportaali suljetaan vuoden 2014 lopussa.

Ilmatieteen laitoksen verkkosivujen meriosioon on liitetty paljon uutta merien fysikaalisiin ominaisuuksiin liittyviä tietoa. Sivuilla on nykyään muun muassa aallokon ja kumpuamisen kaltaisiin ilmiöihin liittyviä artikkeleita sekä tietoa Itämeren jäätalvista aina vuoteen 1961 saakka. Sivuilla on runsaasti tietoa myös Itämeren ominaispiirteistä. Lisäksi esimerkiksi jäällä liikkumisen ohjeita on päivitetty.

Uudistunut meriosio on nähtävillä osoitteessa:

www.ilmatieteenlaitos.fi/meret

Vedenkorkeuteen, aallonkorkeuteen sekä jäätilanteeseen liittyvät päivittyvät tuotteet ovat niin ikään löydettävissä Ilmatieteen laitoksen sivuilta:

www.ilmatieteenlaitos.fi/merisaa-ja-itameri

Itämeriportaalin sisällöt liitetään osaksi muita verkkopalveluita

Nykyiseen tapaan ajankohtaisista Itämeri-asioista tiedotetaan vuoden 2015 alusta lukien kunkin vastuuorganisaation omilla verkkosivuilla.

SYKEn Meriwiki.fi-palveluun sijoitetaan tietoa meren elämästä ja sitä uhkaavista tekijöistä sekä Itämeri-sanakirjan aineistoa.

Itämeren suojelua koskevaa aineistoa on luettavissa ympäristöministeriön ym.fi-verkkopalvelussa ja merenhoitoa käsitellään myös ymparisto.fi:n Meri-osiossa.

Paljon käytetyt tutkimusalus Arandan ja Muikun aineistot siirretään syke.fi-sivujen alle.

Itämeri-sisältöjen uudelleenorganisoinnin taustalla on sisällöntuotannon tehostaminen, viestinnän selkeyttäminen sekä palvelinalustojen ja järjestelmien karsimisen tuomat kustannussäästöt. Myös vuorovaikutteisuus kansalaisten kanssa korostuu, kun SYKEn ylläpitämän Järviwiki-palvelun rinnalle kehitetään Meriwiki, jonne osa Itämeriportaalin sisällöistä siirtyy.

Itämeriportaalin sulkeuduttua käytetyimmät vanhat osoitteet uudelleenohjautuvat automaattisesti uuteen sijaintiin.

Lisätietoa:

Viestintäasiantuntija Emmi Lehikoinen

puh. 029 539 2088

emmi.lehikoinen@fmi.fi

Linkkejä:

www.meriwiki.fi

www.ymparisto.fi/meri

SYKEn Itämeri, vesistot ja vesivarat-teema

Tutkimusalus Arandan sivut