Uutinen 18.5.2017

iSCAPE-hanke ratkoo tulevaisuuden haasteita

Kaupunki-ilmastoa tutkiva iSCAPE-hanke on nostettu "Euroopan tulevaisuuteen vaikuttavien" projektien joukkoon.
Kuva: Krista Keisu

EU:n suurin tutkimus-.ja innovaatio-ohjelma Horizon 2020, on nostanut esiin EU-rahoitteisia tutkimusprojekteja, joiden tavoitteena on ratkaista niitä haasteita, jotka koskettavat Eurooppaa seuraavien 60 vuoden aikana. Yksi huomiota saaneista hankkeista on iSCAPE, jossa Ilmatieteen laitos on mukana. 

iSCAPE -projektissa tutkitaan, miten erilaisten viherrakenteiden kautta voidaan vaikuttaa ilmanlaatuun muuttuvassa ilmastossamme. Mukana on kuusi kaupunkia ja yhdeksän muuta tutkimus- ja yrityskumppania eri puolilta Eurooppaa. Suomesta mukana on Ilmatieteen laitoksen lisäksi Vantaan kaupunki.

"Ainoana ilmatieteen laitoksena olemme hankkeessa merkittävässä roolissa sekä kaupunkisäämittauksissa että ilmastonmuutosasiantuntijuudessa ", toteaa Ilmatieteen laitoksen tutkija Achim Drebs. "Lisäksi teemme projektissa kustannushyötyanalyysejä viherrakentamisesta sekä mallinnamme viherrakenteiden vaikutuksia pienilmastoon", Drebs kertoo.

Projekti alkoi syksyllä ja jatkuu vuoteen 2019 asti.

Lisätietoja:

Tutkija Achim Drebs, achim.drebs@fmi.fi

Ryhmäpäällikkö Antti Mäkelä, antti.makela@fmi.fi

https://horizon-magazine.eu/article/10-breakthroughs-shape-europe-next(http:// https://horizon-magazine.eu/article/10-breakthroughs-shape-europe-next-60-years_en.html)

Iscape-projektin sivut: https://www.iscapeproject.eu/