Uutinen 12.6.2014

itskongressi2014

ITS European Congress järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 16.–19.kesäkuuta. Kymmenes älyliikennettä käsittelevä Euroopan laajuinen kongressi pidetään Pasilassa, Messukeskuksessa. Ilmatieteen laitos on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Kongressin tämän vuoden teema "ITS in your pocket – Proven solutions driving user services" liittyy älyliikenteen ja mobiiliteknologian mahdollisuuksiin.

ITS-kongressi on suunnattu älyliikenteen parissa työskenteleville ja teemasta muuten kiinnostuneille. ITS-kongressin messualue on kaikille rekisteröityneille vierailijoille avoin ja ilmainen. Seminaareihin osallistuminen sen sijaan edellyttää erillistä maksua.

Ilmatieteen laitos esittelee älyliikennehankkeitaan ja -palveluitaan

Ilmatieteen laitos esittelee kongressiyleisölle älyliikennettä koskevien tutkimushankkeidensa tuloksia ja tarjoamiaan liikennesääpalveluja messualueen Suomi-paviljongissa.

Ilmatieteen laitos tarjoaa erilaisia sää- ja olosuhdepalveluita tieliikennettä varten. Messualueella esillä on muun muassa älyliikenteeseen liittyviä tiesäämallisovelluksia.  Niitä on kehitetty Suomen olojen lisäksi myös kansainvälisiin tarpeisiin, viimeisimpänä Sotshin Olympiakylän alueelle.

Ilmatieteen laitokselta kongressiin osallistuu kymmenkunta asiantuntijaa tutkimuksesta ja asiakaspalvelusta. Seminaareissa esitykset pitävät Sää- ja turvallisuusyksikön johtaja Jussi Kaurola haastavista sääolosuhteista ja Arktisen tutkimuksen ryhmäpäällikkö Timo Sukuvaara paikallisista tiesääpalveluista ajoneuvoille.

Lue lisää:

ITS European Congress 2014 –verkkosivutITS-kongressin ohjelmaTutustu rekisteröitymisohjeisiin ja rekisteröidy messuvieraaksi tästä

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Janne Miettinen, p. 029 539 5054, janne.miettinen@fmi.fi